Då vi bildade företaget 1989 rörde det att lösa ett arbetsmiljöproblem i företagens telefonväxlar för att minska stressen och förbättra sammanhållningen. Konceptet innehöll utbildning i stresshantering/kommunikation, energimassage och träning i det som idag kallas mindfulness och som i praktiken handlar om en meditationsteknik för att varva ner.
Efterhand tillkom rena föreläsningar och andra mer eller mindre spektakulära uppdrag.
Några värda att nämna är uppdrag för Telecombolag och särskilt ett som rörde att ställa om och certifiera sjukvårdens datorer inför millenniumskiftet år 2000. Framgången i detta överraskade alla inblandade. Det gjordes även en extern studie på 6 dotterbolag där det visade sig att ett av dem avvek med anmärkningsvärda positiva värden i alla avseenden efter en insats av Visamprogrammet Språngbrädan.
Andra uppdrag rörde klubblag på högsta elitidrottsnivå och även elitfotbollsdomare.

Nedan en insats i Hammarby IF (1994)
Gruppledarutbildning sedan 2005 på uppdrag av branschorganisationen TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd). Det har utvecklats till tre steg och ca 10 kurstillfällen (två dagar) per år.
Visam har för TYAs räkning fram till 2017 haft ca 120 kurser och utbildat kring 1000 gruppledare. Många företag i transportbranschen har som policy att deras gruppledare ska gå denna kurs om de vill göra sådan karriär.
Fred börjar hemma (2010) var ett ambitiöst projekt för skolan (högstadium och uppåt) och genomfördes med finansiellt stöd av Folke Bernadotteakademien. Länk till genomförande och utvärdering.
I samband med det bildades föreningen Coacha Unga inspirerat av boken Coacha Unga med Livskompassen. Se vidare Förlag