Börje Peratt

Börje Peratt, producent, författare, utbildare, forskare.
Efter några år på Sveriges Radio kom han till Sveriges Television, startade bolaget Manus AV-produktion AB och har gjort dokumentärer, TV-serier, långfilm, musikal, teater och skrivit böcker främst inom psykologi och coachning förlagda i det senare startade bolaget Visam AB.
Föreläser om en Livskompass som vi kan lära oss behärska, förbättra kommunikation och samspel och lyckas med det vi vill åstadkomma. Den har prövats i flera vetenskapliga studier och visat sig nå goda resultat inom många områden (idrott, yrken, familj, unga) också i skarpa konfliktlägen. Utbildar sedan 2005 i ledarskap på uppdrag av TYA, Transportfacken Yrkes- och arbetsmiljönämnd.

Författare Börje Peratt har under sin karriär som storyteller i Sveriges Radio och SVT skrivit manus för scen som Kaninen & Rovdjuret uppsatt med Ernst Hugo Järegård och film som den prisbelönade kortfilmen Bella & Real. Några manuskript är internationellt prisbelönade trots att de ännu inte har producerats såsom John Bauer och Bergakungen. Han har även skrivit libretto och musik till musikaler som Den Fagre. Ett annat författarskap innebär publikationer från forskning på medvetande och på prestationsförmåga utifrån erfarenheter som utbildare i ledarskap och från uppdrag som tränare. Länk

Börje Peratt har akademiska utbildningar med examen i fil kand i psykologi (1996), fil mag i pedagogik (1998), producentutbildning vid Dramatiska Institutet (1975) samt UEFA A-licens i fotboll.

Annons