Böcker

Våra böcker av Börje Peratt, finns på Bokus och andra köpställen LÄNK men kan också beställas direkt av Visam.

Sätt in angiven summa på Plusgiro Nordea 4934224-9.
Skriv bokens namn och ange namn och adress dit den ska skickas. Skicka gärna ett mail till ritva[at]peratt.com

Mörkrets Furstar – Från Machiavelli till Trump häftad 200 kr
Tillkommer frakt 36 kr. Du betalar 236 kr
Antal sidor 144
Utgivningsdatum: 2019-09-18
ISBN: 9789197788083
Upplaga 1
HEMSIDA

Kring år 2000 föreslog en god vän mig att skriva en artikelserie om ledarskap. Han hade uppmärksammat att en överraskande stor andel i chefsställning hade ett uppträdande som kunde uppfattas som ett medvetet maktmissbruk.
Omständigheterna kring valet av Trump som president I USA blev startskottet. Vad representerade denne Trump?
Förmågan att ljuga och ändå få väljare föreföll besynnerlig. Förmågan att berika sig på andra genom att bedra dem och se det som framgångsrik business, häpnadsväckande. Att sexuellt förgripa sig på kvinnor utan att bestraffas förbluffande. Hur var det möjligt? Fanns det en manual?
Boken Fursten av Machiavelli har använts som handbok av diktatorer som Hitler och Mussolini. Framför allt propageras här för ”den stora lögnen” och att brutalt slå ner varje motstånd.
Många förfäras över Trumps metoder men han är inte ensam. Watergate ledde till president Nixons fall. Men är nu Wikigate en ännu större skandal och vilken roll hade det fria ordets frälsare, Julian Assange, för att Donald Trump skulle komma till makten?
Det finns sju skäl till att avsätta en makthavare. En mörkrets furste som begår dem alla borde väl ändå inte gå fri? /Börje Peratt

Coacha unga med livskompassen häftad 100 kr.
Tillkommer frakt 50 kr. Du betalar 150 kr
Antal sidor 185
Utgivningsdatum 2008-10-01
Upplaga 2
HEMSIDA
Recension

Författaren Börje Peratt (fil mag) jobbade som lärare, gick Dramatiska Institutet och blev sedan producent på Sveriges Radio och regissör på TV. På Radions Ungdomsredaktion gjorde han program om utsatta ungdomar över hela världen. Han tog initiativ till Rinkebyfestivalen och producerade TV-serier med och om unga. 2003 kom en prisbelönt kortfilm Bella & Real om en ung flickas omöjliga drömmar. 2010 hade långfilmen premiär. 1978 skrev han monologen Kaninen & Rovdjuret som framfördes av Ernst-Hugo Järegård, om en ung människa som kämpade för att kunna följa sitt hjärta. Med den följde uppdrag för Röda Korset som gav idén till Livskompassen. Med en omfattande verksamhet inom idrott, både på bredden och toppen, har han skapat sig ett namn som mental tränare och gav sedan Coach en innebörd utanför idrotten. På senare år har Börje fortsatt utbilda i ledarskap och coacha enskilda, grupper och företag.

Fru Josefin, ett kammarspel för teatern. häftad 80 kr.
Tillkommer frakt 36 kr. Du betalar 116 kr
Antal sidor 65
Utgivningsdatum 2014-12-04
Upplaga 1
HEMSIDA

Fru Josefins dramatiska form har August Strindbergs Fröken Julie som inspiration och kammarspelets lilla format. Pjäsen hade urpremiär 26 dec 2012.

 

Medvetandets Uppkomst

Succébo – fröet till framgång, inbunden 200 kr.
Tillkommer frakt 50 kr. Du betalar 250 kr
Antal sidor 200
Serie Om Medvetandets Uppkomst
Utgivningsdatum 2011-05-01
Upplaga 1

Om författaren Börje Peratt
Tidigare producent på Sveriges Radio och Sveriges Television. Internationellt prisvinnande regissör. Verkat på elitidrottsnivå och inom företags- och organisationsutveckling. Har tagit fram instrumentet ”Livskompassen” som används i team- och ledarskapsutbildning.

Tolv Sinnen 2:a inbunden 250 kr.
Tillkommer frakt 50 kr. Du betalar 300 kr
Antal sidor 299
Serie Om Medvetandets Uppkomst
Utgivningsdatum 2015-11-23
Upplaga 2

En natt diskuterade jag i drömmen sju nya sinnen med mig själv. ”Skriv bara ned förslaget så kommer allt att klarna!” Jag svarade i drömmen: ”Ja, ja, så lätt är det inte. Folk har svårt att acceptera ett sjätte sinne och här blir det nu ännu fler!” Jag vaknade, gick upp och skrev hastigt ned dessa sju sinnen. Med de etablerade fem, blev det nu totalt 12 sinnen.
Även om det var provokativt så anade jag intuitivt att detta skulle kunna besvara ett antal omöjliga frågor som jag burit på länge. Nu var jag något på spåren. I andra utökade upplagan tar jag itu med hur dessa sinnen kan förklaras och hur det är möjligt med en ”andra sida”. /Börje Peratt

Tredje boken heter Försök igen och är ännu inte utgiven

Annons